Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


pszionik

Pszionik

Egy iskola, ahol az intelligencia és a bölcsesség hatalmaskodik! A pszionik tudatát és mentális képességeit harcba vetve tartja bénultan az ellenfelét vagy fut el fürgén. Valamint annak bénultságát kihasználva mentális vihart okoz a fejében, összekuszálva gondolatait. Pszi alapú védelemmel egész jól lehet védekezni ellene, de a harc közben a pszionik ezt a védelmet durván képes leépíteni. Ugyan roppant sok mágikus potenciálra van szükség a harchoz, azt könnyedén szívja vissza magába.

Ajánlott öltözék a teljes szürke szett (sötét szerzetes) mellett a páncél kiegészítők Zarknodtól. De jó rá az elf láncing is. A boltban kapható smaragdgyűrűt se felejtsük el soha.

A sámán köpeny a boltból szintén nagyon hasznos, mert rengeteg manapontot tölt vissza. A viking faluban levő főnixtől pedig olyan sámánköpeny szerezhető, amely még ennél is többet ad.

Egy dolgot nem szeret a pszionik. Ha megütik. Védelme nem túl erős, de mivel nagyon hatékonyan tud területre ható varázslatokkal kombinálni, így ez néha fel sem tűnik.

A pszionik ezen felül nem egy triggerelős osztály. Hamar lehet vele eredményeket elérni. Ráadásul komoly remort potenciál is van benne a sárkány uralkodó koronájával.

Társulás

Ha elérted a 10. szintet, keresd fel Nohrmet Krekan-t, és mond valaszt pszionik. Ezután bemehetsz a pszionikok részére elkülönített részbe a barlangban.

Képzettségek

blokkolás:

A blokkolás parancs használhatóságát határozza meg. Nem tanulható, sok-sok gyakorlással fejleszthető.

koncentrálás:

Gyakorlatilag minden pszionik és a legtöbb sámán parancs hatékonyságát és hatóidejét befolyásolja. Kharuna Arfon nagymester tanítja, de magától is elég gyorsan fejlődik. Felesleges tanulni, hiszen a pszibomba igen gyorsan kifejleszti.

mentális támadás:

A támadó varázslataid erejét határozza meg. Kharuna Arfon nagymester tanítja. Felesleges tanulni, hiszen a pszibomba igen gyorsan kifejleszti.

mentális védekezés:

A védekező varázslataid hatóidejét és hatásosságát határozza meg. Kharuna Arfon nagymester tanítja.

Pszionik varázslatok, parancsok

agybenitas:

Használat: agybenitas [kire]

Költség: 100-50mp

Bénító varázslat. Sikere nagyban függ ellenfeled és saját magad intelligenciájától, bölcsességétől és a szintedtől. Ha nem tudod elég jól bénítani, érdemes agyroppantással és agyroncsolással indítani. Agyroncsolás amúgy is megy vele egy körben, ha azzal kezded. Hatalmas előnye a parancsnak, hogy lehet vele ugrálni.

agyburok:

Használat: agyburok

Költség: 180-120mp

Elég konkrét pszi védelem. Használata fejleszti a mentális védekezést.

agyroncsolas:

Használat: agyroncsolas [kire]

Költség: 40+mp

Csökkenti az ellenfeled mágikus védelmét és intelligenciáját. Amíg hat, egy zöld aura látható ellenfeled körül. Elsüthető utána a legtöbb pszionik parancs, mert nem blokkolja. Viszont mivel gyengíti az ellenfél védelmét, jobban sikerül rá a bénítás és nagyobb sebzést szenved.

agyroppantas:

Használat: agyroppantas [kire]

Feltétel: jó mentális támadás
Költség: 300mp

Ez a pszionikok legveszélyesebb fegyvere. Az ellenfél egy mentális csapást szenved el, amely az életereje ÖTÖDÉNEK elvesztésén túl akár több körre is lebénítja, és tartós agykárosodást okozva neki, megnöveli a pszionik agyra irányuló támadásainak esélyét. Neked -1 intelligencia rövid időre, és a kitartást is leviszi 10sp-re. Az sp egy része és a saját iq-d egy idő után visszajön, ellentétben azzal akire elsütötted. Ha már bénult ellenfélre nyomod, akkor még erősebben és hosszabban bénít és még több hp sebzést okoz (az ellenfél életerejének a harmadát!). Ezzel a paranccsal szintén lehet ugrálni, hogy a pszionik ne szenvedjen sebzést, ha nem muszáj, hiszen nem bírja jól az ütéseket.

blokkolas:

Használat: blokkolas [kit]

Költség: változó

A pszionik agyhullámait felhasználva egy rövid időre leállíthatja ellenfele speciális támadásait. Csak a speciális támadással rendelkező ellenfelet tudod blokkolni, de ezzel felhergeled és támadni fog! Az adott körben nem fog tudni elfutni sem az ellenfeled, sem pedig te magad.

dezintegracio:

Használat: dezintegracio [mit]

Feltétel: kitűnő koncentrálás, 20. szint
Költség: 30m

Egy egyszerű ámde igencsak destruktív képesség, mellyel a nálad, illetve a földön lévő tárgyakat semmisítheted meg csupán agyi energiáid segítségével irtózatos mennyiségű (!) mágikus energiát merítve belőle. Márpedig erre mindig szükség van.

energiaszivas:

Használat: energiaszivas

Feltétel: 35. szint, haladó koncentrálás

A lokáción lévő élőlények mágikus erejének egy részét szívod el, amiből először a mágikus erődet, később az életerődet és kitartásodat is növeli. Sajna ha kiapad az élőlények mágikus ereje, már nincs mit eloroznod tőlük. A psziregenerációval ellentétben itt nem bukhatsz le, nem fognak megtámadni. A szertartás ideje(8-10s) alatt nem tudsz mást csinálni. A kinyert energia az élőlények számától és mágikus potenciáljától függ. Kihagyhatatlan… Ha nagyon jól csinálod, akkor a rengeteg energiától 15 percen át lebegni is fogsz.

idez:

Használat: idez [mit]

Segítségével saját fegyvert alkothatsz szellemi energiáid felhasználásával, amely veled együtt 'fejlődik' és válik hatékonyabbá az idők során. A mit paraméternek sok értelme nincsen, mert csak mentálkardot tudsz idézni, ami egy nagyon jó kétkezes vágó fegyver, és még az intelligenciára is +1 bónuszt ad. Akár még stabilizálhatod is. A csatában mágikus energiával lát el.

kontroll:

Használat: kontroll [mit]

Feltétel: kitűnő koncentrálás
Költség: 180mp

Korlátozott ideig bónuszt ad a választott tulajdonságra vagy képzettségre. Ezek a következőek lehetnek: erő, állóképesség, ügyesség, intelligencia, támadás, védekezés. Pszioniknak intelligenciából sosem lehet elég… Legfeljebb 5-öt ad a tulajdonságokra, és 10-et a képzettségekre.

konvertal:

Használat: konvertal [mennyit]

Ezzel a képességeddel agyi energiáidat töltheted fel fizikai energiáidból. Vigyázz, bele is halhatsz, ha túlságosan sanyargatod testedet! Magyarra fordítva: a konvertált hp fejsebzésként jelentkezik. Csodálatosan lehet vele mérni mennyit kell a fejedre sebezni hogy elveszítsd. Legalább 50mp-t kell konvertálnod, ami 25hp-s fejsebzést jelent, és az 50mp pont elég egy nyugira… Mivel pszi alapú sebzést okoz, ha védve vagy pszi alapú támadások ellen, akkor az elszenvedett sebzés is csökken!

letapogatas:

Használat: letapogatas <élőlény>

Költség: 80-95mp

A küzdelem során ellenfeled életenergiáinak halvány kisugárzását érzékelheted vele, és pontosabb képet kapsz majd arról, hogy pontosan hogy is áll tartalékaival. Valamint hatékonyabban leszel képes elkapni a kóbor energiákat. Továbbá megállapíthatod, hogy agyroppantották e már az illetőt. Azt is megállapíthatod, ellenfelednek nagyjából mennyi életereje maradt. Kezdőként alkalmas a koncentrálás képzettség fejlesztésére egészen kielégítő szintig. Mindig tedd fel magadra, mert belépésenként csak egyszer kell és a letapogatás által növekszik a mágikus sebzésed!

mentalokol:

Használat: mentalokol [kire]

Költség: 45mp

A mentálököl a sámánok pszionik alosztályának egyik hatásos támadása. Agyi energiáit sűrű és kemény ököllé formázza a beavatott, s ezzel mint egy vasököllel, ellenfele képébe csap. Ez a nem túl erős, kivételesen nem területre ható támadó varázslat fog elvinni a 20. szintig. Onnantól is remekül használható lesz, ha van letapogatásod és csak egyetlen ellenfél ellen szeretnél harcolni. Psziviharban a sebzése tovább nő!

pszibomba:

Használat: pszibomba

Feltétel: 20. szint
Költség: 100mp

A sámánok pszionik iskolájának egyik leghírhedtebb képessége, amivel mentális robbanást idéznek elő környezetükben. Területre ható varázslat, szépen sebez, de csak óvatosan! Mint minden pszionik parancsban, itt is a bölcsességed és az intelligenciádon múlik a sebzésed mértéke. Ám psziviharban ez még tovább nő!

pszicsapas:

Használat: pszicsapas [kire]

Feltétel: 25. szint, haladó mentális támadás
Költség: 50+mp

Ez egy alapvetően offenzív képesség, ami nem igazán a sebzéséről híres, hanem inkább arról, hogy a tudati koncentrációddal képes vagy az ellenfél fegyverét, páncélját akár összes tárgyat felrobbantani, ami ugyebár nem egy kellemes dolog, ha épp rajta van a páncél. Mindez eléggé igénybe veszi mágikus forrásaidat. Ez a varázslat teszi igen népszerűvé a pszionikokat mikor a keservesen megszerzett fegyvered/páncélod eltűnik a semmiben. Jó stratégia lehet, hogy te magad pakolod meg az ellenfeledet italokkal, hogy utána azokat rárobbantsd.

psziregeneracio:

Használat: psziregeneracio [kiből]

Feltétel: 1. szint, átlagos koncentrálás

Ezzel odaülhetsz egy szörny elé, és mentális erőddel az ő energiáit a saját gyógyulásodra fordíthatod. A gyógyulásod mértéke nagyban függ az ellenfeledtől is. Megszakítja a felkel parancs. Körönként komoly esélye van hogy a szörny rájön mit művelsz és megtámad.

pszivarazslatok:

Használat: pszivarazslatok

A pszionik varázslatok listája.

pszivihar:

Használat: pszivihar

Feltétel: 40. szint
Költség: 200mp

A pszi használatának egyik leghatásosabb példája. A pszionik az agyában összegyűlt mentálfonalakat környezetébe kidobja, melyek az összes jelen levő élőlény agyát halálos szorításba fogják. A pszivihar nem tűnik el néhány másodperc alatt, hanem az erősségétől függő ideig újra és újra megpróbálja áldozata agyát megfojtani. Több körön át sebez, főleg, ha nem vagy bénult. Az általad okozott viharban jobban tudod kuszálni a mentálfonalaidat, így mindent pszí alapú sebzésed durván megnő és a bénításod is hatékonyabbá válik!

stabilitas:

Használat: stabilitas [mit]

Feltétel: 30. szint, mester koncentrálás
Költség: 100mp

A stabilitás lehetőséget nyújt számodra, hogy egy páncélt vagy fegyvert hibátlanná csiszolj mentális energiáiddal, megnövelve ezzel annak használhatóságát. Mivel a sámánok nem használnak semmilyen páncélt a sámánboltban kapható köpenyt leszámítva, saját célra leginkább a mentálkard javítására szolgál. Viszont egy vándor biztosan hálás lesz ha stabilizálod a kedvenc nyúzókését. A stabilitásukat a tárgyak kilépés után is megőrzik!

telepatia:

Használat:

telepatia [kinek] [mit]\\
telepatia [kinek]@[mudnev] [mit]\\

Mentális erőddel behatolhatsz mások elméjébe, így közölve velük gonosz terveid. Ez sajnos csak az uzen parancs egy átirata, gondolatolvasást nem tesz lehetővé…

tudatkutatas:

Használat: tudatkutatas

Költség: 30mp

Kiterjesztve tudatodat érzékelheted, kikkel vagy egy szobában. Persze ez nem tökéletes, mert az alacsony intelligenciával megáldott teremtményeket nem fogod érzékelni. Nagy előnye, hogy olyan helyen is használhatod, ahol nem lehet varázsolni, illetve a nálad magasabb szintű rejtőzködő lényeket is felfedi. Főleg minél okosabbak.

pszionik.txt · Utolsó módosítás: 2019/08/08 13:54 szerkesztette: orgul